שילוח הקן
א. שילוח הקן – אם אתה בקיא להבחין שהאם רובצת על הביצים, ולא האב, ניתן לשלח את האם. אמנם בד"כ האב רובץ על הביצים עד השעה 17:00 בערך ועד 7:00 בבוקר ורק לאחר מכן האם רובצת והמצוה זה לשלח את האם. לכך משלחים בלילה.
ב. שילוח הקן בעץ שיש בגינה – מצוות שילוח זה דווקא לקן מזדמן, ולא לקן שכבר זכיתי בו, ולכך אין לעשות שילוח הקן בקן שקיננו בשטח הבית אולם לגבי קן הנמצא על העץ בחצר, היות ואויר חצר לא קונה, הרי אין זה מזומן [ודומיא דאכילת פירות ללא תרו"מ בחצר כשעומד על העץ ממש ודו"ק] ויכול לעשות שילוח הקן. ואף שיש מקום לחלק מדין תרו"מ מ"מ היות והמנהג שלא מברכים על שילוח הקן אין חשש בשילוח ויכול לקיים המצוה.
ג.העצה לשילוח הקן, שאדם יתנה מראש שחצרו וביתו לא יזכו לו באפרוחים או ביצים שיקננו בחצרו, ובזה יוכל לעשות שילוח אף מחלון ביתו. התנאה זו אפשרית כל זמן שלא היו ביצים בקן [כל זמן שהאם לא פרחה מעל הביצים ואכמ"ל].
ד. עדיף לשלח על ידי השמעת רעש וכדומה ובכך היונה תברח, ולא להגביהה בידים [משתי סיבות ואכמ"ל, אם תרצה פירוט תקבל בס"ד] ויגביהה את הביצים או האפרוחים ויקיים את המצוה.
אולם יכוון מראש שהולך לקיים המצוה, היות ומצוות צריכות כוונה ואם תברח מרעש צדדי ולא מהרעש שעושה בכוונה כדי להבריח אותה, הרי הפסיד את המצוה, לכך כשהולך לכיון ה'קן' יכוון שהולך לקיים מצות שילוח הקן על ידי שיבריח היונה בעצם זה שבא ומרעיש.
בברכה הרב ברק נקי